Lasten dekkarifestivaali 17.9.2022 klo 12 – 15 Kallion kirjastossa

Tammi ja Kallion kirjasto (Viides linja 11, Helsinki) järjestävät yhdessä jo kolmannen kerran alakouluikäisille suunnatun Lasten dekkarifestivaalin lauantaina 17.9. klo 12–15 samaan aikaan Dekkarifestivaalin Paasitornin aikuislukijoille suunnatun päätapahtuman kanssa.

Mukana toiminnallisessa tapahtumassa ovat Riina ja Sami Kaarla kertomassa Petagents-sarjastaan ja Janne Malinen uudesta Waaralinnan salaisuudet -sarjasta sekä Paula Noronen ja kaikkien lasten supersuosikki Supermarsu.

Lasten tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tule mukaan jännittävään seikkailuun! Pääset tutustumaan kirjoihin ja kirjailijoihin sekä heidän kiinnostaviin hahmoihinsa. Lisäksi Lasten dekkarifestivaalilla on mahdollisuus osallistua erilaisiin työpajoihin ja päästä itsekin mukaan ratkaisemaan arvoituksia. Voit myös päästä valokuvaan yhdessä Lasse-Maijan etsivätoimiston nuorten etsivien tai Supermarsun kanssa.

Kirjojen myyntipiste on avoinna klo 12-15. Kaikki kirjat myydään edullisin festivaalihinnoin.

Kirjaston Dekkarikahvila Johtolangassa on mehutarjoilu lapsille koko tapahtuman ajan.

Lisätietoja Lasten dekkarifestivaalista voi lukea päätapahtuman sivustolta osoitteessa www.dekkarifestivaali.fi


LASTEN DEKKARIFESTIVAALIN OHJELMA 2022


klo 12.00 – 12.10

Tervetuloa Kallion kirjastoon! Kallion kirjasto toivottaa kaikki tervetulleiksi Kallion kirjastoon ja kertoo, miten kirjoja lainataan, kuinka kauan kirjoja saa pitää lainassa, keneltä voi kysyä neuvoa, mistä löytyvät lasten dekkarit ja muut kirjat ja paljon muuta.


klo 12.10 – 12.40

HAASTATTELU: kirjailija Paula Noronen kertoo supersuosituista kirjasarjoistaan Supermarsu ja Yökoulu. Johanna Harkkila haastattelee. Supermarsu vierailee.

Lue lisää: Supermarsu palaa tulevaisuuteen, leffakirja (tammi.fi)

Lue lisää: Yökoulu ja pelottava peli (tammi.fi)


klo 12.40 – 13.00

HAASTATTELU: Riina ja Sami Kaarla kertovat Lemmikkifrendit- ja Petagents- sarjoistaan, joissa nörttityttö Kati-e seikkailee yhdessä robottinsa Ti-botin kanssa. Johanna Harkkila haastattelee.

Lue lisää: Bitti ja Moodi. Lemmikkifrendit 1 (tammi.fi)

Lue lisää: Lumen saartamat. Pet Agents 6 (tammi.fi)


klo 13.00 – 14.00

TYÖPAJA: Petagents

Piirrä Pet Agents -sarjan hahmoja Riina ja Sami Kaarlan opastuksella! Miten syntyvät sarjan eläimet, ihmiset ja upeat maisemat?


klo 14.00 – 14.20

HAASTATTELU: Kirjailija Janne Malinen raottaa ovet Waaralinnan salaperäiseen parantolaan, jossa vaarat vaanivat niin sokkeloisilla käytävillä kuin ympäröivässä metsässä. Waaralinnan salaisuus – Seitsemän kielonlehteä aloittaa uuden alakouluikäisille sopivan seikkailusarjan. Johanna Harkkila haastattelee.

Lue lisää: Waaralinnan salaisuudet 1. Seitsemän kielonlehteä (tammi.fi)


klo 14.20 – 15.00

TYÖPAJA: Waaralinna

Waaralinnan sokkeloiset käytävät ovat täynnä salaisuuksia. Nyt nämä salaisuudet – tai ainakin yksi niistä – raottuvat jännittävällä rastiradalla, jossa pääset ratkaisemaan parantolaan piilotetun viestin arvoituksen yhdessä kirjailija Janne Malisen kanssa.


Koko tapahtuman ajan


- Lastendekkareiden myyntipiste

- Dekkarikahvila Johtolanka: mehutarjoilu

- Pinssipaja

- Kuvaa itsesi Lasse-Maijan etsivätoimiston etsivien kanssa

- Supermarsu vierailee tapahtumassa klo 12.20–12.40