DEKKARIFESTIVAALIN ENNAKKOLAUKAUS ke 18.9. klo 17:30-20

WHS Teatteri Unionissa
 (Siltavuorenranta 18, Helsinki)

Budapest Noir Helsingissä

Syyskuussa ilmestyy suositun unkarilaisen dekkarikirjailijan, Vilmos Kondorin rikosromaanisarjan viides suomennos Budapestin marraskuu Tammen kustantamana. Kirjan suomentaja on Tähti Schmidt.

Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus ja Tammi järjestävät dekkari-illan WHS Teatteri Unionissa. Tilaisuus on Helsingin Dekkarifestivaalin (21.9.) ennakkotapahtuma.

Ohjelma:

17:30 Budapest Noir -dekkarisarja. Keskustelijoina sarjan suomentaja Tähti Schmidt ja toimittaja Veli-Pekka Leppänen.

18:30 Elokuvaesitys: Budapest Noir (Unkari, 2017) Käsikirjoitus: Vilmos Kondor, András Szekér. Ohjaus: Éva Gárdos. Pääosissa: Krisztián Kolovratnik, Réka Tenki, János Kulka, Adél Kováts. 95 min, K16. Kieli: unkari, tekstitys: englanti

Tilaisuuteen on vapaa pääsy! Lippuvaraukset ja ilmoittautuminen osallistumisesta 13.9. mennessä vain osoitteeseen dekkari@kirja.fi. Lippuja on rajoitettu erä ja ne jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä max 2 lippua/hlö. Saat vahvistuksen paikasta sähköpostilla.

Tietoja kirjasarjasta: www.tammi.fi/kirjailija/vilmos-kondor


Dekkarifestivaalin rinnakkaisohjelmaa, Kirjalliset pikatreffit

Vain Dekkarifestivaalin lipun ostaneille

Kirjalliset pikatreffit Dekkarifestivaalilla 21.9. Paasitornin Tornikabinetissa

5 min + 15 min speed-dating. Kirjailijalla on viisi minuuttia aikaa vakuuttaa lukijat siitä, miksi juuri hänen kirjansa pitäisi lukea. Sen jälkeen ryhmällä on 15 minuuttia aikaa grillata kirjailijaa. Nämä treffit ovat ohi 20 minuutissa. Munakello vahtii ajan.

Kuhunkin ryhmään mahtuu enintään 10 osallistujaa. Vain yksi pikatreffi/henkilö. Valitse haluamasi pikatreffit ja ilmoittaudu mukaan!

12:30 – 12:50 Matti Remes
13:30 – 13:50 Anu Patrakka
15:30 – 15:50 Max Seeck
17:10 - 17:30 Arttu Tuominen

Ilmoittaudu mukaan täällä.


Dekkarifestivaalin rinnakkaisohjelmaa, Pakohuonepeli Dekkarifestivaalilla 21.9. Paasitornin tornissa

Vain Dekkarifestivaalin lipun ostaneille

Tornin mysteeri

Helsingin Tähtitorninmäeltä on löytynyt ruumis, ja epäilty murhaaja on vangittu. Epäilty kiistää rikoksen, eivätkä rikostutkijat ole löytäneet pitäviä todisteita hänen syyllisyydestään. Paasitornin huipulta paljastui juuri salainen piilopaikka, jossa epäilty on ilmeisesti punonut juonensa. Tornissa käy ilmi murhaajan syvä intohimo kotimaisia dekkareita kohtaan, mutta rikostutkijat eivät äkkiseltään löytäneet todisteita murhasta. Auta selvittämään tornin mysteeri! Kiire on käsin kosketeltava, koska ilman pitäviä todisteita epäilty joudutaan vapauttamaan hetkenä minä hyvänsä.

Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi ja Suomen Kirjainstituutti rakentavat Dekkarifestivaaleille pakohuonepelin, joka ammentaa kotimaisesta rikoskirjallisuudesta. Peliin osallistutaan yhdessä ryhmän kanssa, ja yksi peli kestää noin 20 minuuttia. Tuona aikana ryhmän tulee yhteistyössä löytää vihjeet ja selvittää ratkaisut arvoituksiin.

Kaikki Dekkarifestivaalille lipun ostaneet voivat ilmoittautua pakohuonepeliin. Kuhunkin ryhmään mahtuu enintään 6 pelaajaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Huom. Vain yksi peli/henkilö. Valitse haluamasi aika listalta ja ilmoittaudu mukaan!

Tornin mysteeri – pakohuonepeli 1 klo 12:00 – 12:20
Tornin mysteeri – pakohuonepeli 2 klo 13:00 – 13:20
Tornin mysteeri – pakohuonepeli 3 klo 15:00 – 15:20
Tornin mysteeri – pakohuonepeli 4 klo 16:30 – 16:50

Ilmoittaudu mukaan täällä.